miercuri, august 3

Uite apa, nu e apa

Nu ştiu cum e pe la alţii, dar în oraşul  nostru, în fiecare vară se fac reparaţii la conductele de apă. De câte 2-3 ori. Cum e şi normal, în această perioadă fiecare se spală în funcţie de posibilităţi... unul are centrală, altul foloseşte cu încredere aragazul, iar cei care detestă oricum apa şi săpunul, consideră că le-a pus Dumnezeu mâna în cap. Luni însă, societatea furnizoare de apă, a anunţat locuitorii oraşului că în intervalul 2.08.2011, ora 3.00 - 3.08.2011, ora 5, adică 26 ore, mai adaugă ei în paranteză, va întrerupe apa potabilă pentru executarea unor lucrări. 
Deci pentru 26 ore, Galaţiul avea să fie raiul nespălaţilor de pretutindeni. În fine, ne-am făcut rezerve de apă ca prin anii '80 (care apă arata aşa) 

apa de la robinet, luni seara                                            apă plată
 Evident, nu ştiu ce calitate avea apa în perioada sus menţionată, dar se vede cât de... minunat de tulbure e acum, în anul de graţie 2011.

Trecând peste asta, să spunem că lucrările cu pricina trebuiau făcute, iar apa trebuia să dispară din peisaj pentru câteva ore. 26 să zicem. Cei care au fost atenţi au făcut rezerve de apă, cei care din diverse motive n-au avut apă oprită, au sunat la dispeceratul societăţii şi au solicitat cisterne cu apă. Asta se întâmpla ieri.
Azi dimineaţă ar fi trebuit ca apa gălbuie şi plină de impurităţi să susure din nou vesel în bucătăriile şi băile noastre.
Bineînţeles că nu aşa s-a întâmplat. La ora 7 robinetul era la fel de tăcut ca şi ieri. Şi dăm telefon, dar sună veşnic ocupat, semn că lumea a luat cu asalt dispeceratul societăţii cu pricina.

Între timp...
... am aflat că realimentarea cu apă a oraşului se va face treptat, pentru a nu suprasolicita conductele, până la prânz tot oraşul urmând să aibă apă;
... pe site-ul societăţii apare un anunţ ;
... ora 10 a venit, apă tot nu-i de băut!
... din ziarul local aflăm că realimentarea cu apă mai durează , semn că Dorel nu doarme;
... este ora 11 şi am aşa o senzaţie că va mai trece o vreme până voi beneficia din nou de această minune a lumii moderne - apa la robinet.

Concluzii?
Doar câteva.

1. Ştirile care vin de la Apă Canal sunt atât de alambicate încât te întrebi (cum e şi normal) care e adevărul până la urmă. Le-aş încadra la categoria "... şi marmota învelea ciocolata în staniol".

2. Mi-am dat seama că lipsa apei nu e aşa o tragedie. Ieri a plouat, şi cei care s-au grăbit au reuşit să facă un duş rapid în stradă, uşurând astfel semnificativ factura la apă.
Cei care au ratat duşul, pot folosi cu încredere noile deodorante antiperspirante cu protecţie de până la 24/48/72 ore. Pe această cale, rog supermarketurile să pună în funcţiune toate casele de marcat pentru a evita aglomeraţia.
3........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................


Update: Este ora 13.28. Apă tot nu avem. Mă întreb când va mai ploua.



10 comentarii:

  1. asta e din seria - La noi totul este posibil !

    rasu-plansu trilu-lilu

    Iti doresc succes la trecut peste . ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. E bine ca pe voi va anunta cineva... pe noi, nu! Tot e ceva.
    Dar parca s-au vorbit pentru ca si la noi s-a luat apa. Numai cea rece, iar pe cea calda nu o poti folosi pentru ca e prea ...calda.
    Cat despre bautul apei de la robinet, eu unul nu mai practic de vreo 4-5 ani acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aş vrea să spun că we stink... dar cred că they stink mai mult decât noi. Mă duc să fac duş.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alm,
    am trecut. Cu bine! :D Dar m-a enervat lipsa unor explicatii mai de doamne ajuta. Ai de facut o reparatie, spune domnule in cat timp o faci, nu te invarti dupa deget, si mai ales, nu trata oamenii ca si cum ar fi bolnavi mintal.

    RăspundețiȘtergere
  5. Robert,
    Da' de ce nu bei apa de la robinet? Mie mi se pare ok... bine, cu exceptia culorii incerte si a gustului nebăubil (exista acest cuvânt??). :D
    A, da, ar mai fi şi râma găsită pe chiuveta de la baie, astă primăvară... dar aia a fost o întâmplare nefericită, şi oricum, nimeni nu bea apa de la chiuveta din baie, deci nu se pune. =))

    RăspundețiȘtergere
  6. dar pe omniprezenta Giardia Lamblia , n-o nominalizeaza nimeni? cica numai in izvoarele de pe everestii romaniei nu ar fi fost semnalata prezenta dumneaei

    RăspundețiȘtergere
  7. Alm,
    Pe doamna Giardia n-am văzut-o pe chiuvetă, dar sunt convinsă că e prietenă bună cu ultra-reparatele noastre conducte.

    RăspundețiȘtergere
  8. Oare ce e mai fain: să ţi se ia apa sau curentul electric? eu apă am, da' IRE-ul mă lasă cu ochii-n beznă când mi-e lumea mai dragă :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Arcadia,
    nu ştiu să-ţi spun care dintre cele două e mai faină. Le-am experimentat pe ambele, şi pot spune cu mâna pe inimă că n-aş fi reuşit să trăiesc în epoca de piatră. :D Cred că-ţi dai seama de ce.

    RăspundețiȘtergere