vineri, august 5

Cum demonstrezi că eşti o doamnă

Sau cum să te dai în stambă. Ghid practic.


          Eşti prima generaţie încălţată din neamul tău, şi cu siguranţă ai tăi sunt mândri de tine şi de realizările tale. Pe bună dreptate de altfel, ai evoluat de când ai plecat din leagănul copilăriei tale. 
Ţi-ai găsit perechea potrivită (biată victimă în toată povestea), reuşind în cele din urmă să cumpăraţi un cuibuşor de nebunii numai al vostru, în care soacra (ducă-se pe alte meleaguri!) n-are ce căuta. În acest caz, trebuie să ţii cont de câteva reguli de aur.
          Apartamentul trebuie zugrăvit şi mobilat după ultimul trend, all day long! Ai grijă să te plângi la toată lumea că te-ai săturat de praf, deşi tu eşti cea care iniţiază procesul la fiecare 6 luni. Descrie cu lux de amănunte fiecare etapă, chiar şi de câte 3-4 ori dacă trebuie, pentru că lumea nu ştie cum se face o zugrăveală bună, şi mai ales, e posibil ca unii să comită crime în ale decoratului interior... cum ar fi să mai păstreze un obiect din cele cumpărate în anii anteriori. Aşa ceva pur şi simplu nu se face!!
And don't forget the prices!
          Dacă ţi-ai luat maşină (şi sigur ţi-ai luat!) ai grijă să mergi cât mai des pe la părinţi, claxonând toate gâştele de pe uliţă, să vadă toată lumea ce mare personalitate a ajuns fata Marghioalei lu' Buzatu'. Manelele ce se aud urlând din difuzoare completează imaginea bunăstării emanate prin fiecare por al pielii tale (s)nobile, aşa că nu e cazul să pleci la drum fără ultimul hit al lui guţă.
          Poşeta din imitaţie purtată la pantofii sport (numiţi "ádidáşi" dintr-un motiv încă nedescoperit), bluza mulată cu imprimeu leopard, sclipici şi franjuri pe mâneci, plus pantalonii cu trei numere mai mici, nu fac decât să arate bunul gust de care dă dovadă purtătoarea, aşa că nu te sfii să îţi încarci rafturile şifonierului cu astfel de ţinute.
         Vocabularul trebuie să fie cât mai variat, conţinând expresii mirobolante şi cuvinte elevate care încep cu "f" şi "p". Doar o doamnă se respectă şi nu se lasă călcată în picioare de toţi ... . 
Poţi râde cu poftă atunci când povesteşti ceva, nu are nici o importanţă dacă ceilalţi nu gustă gluma. Oricum tu ştii că posezi un simţ unic al umorului. 
Încrederea în sine se citeşte pe chip, aşa că orice "gogoaşă" ai spune, fă-o cu simţul răspunderii, şi fă-l k.o pe cel care îndrăzneşte să afirme adevărul. Tu le ştii pe toate, nu are rost să te laşi intimidată de amănunte.
         Socializează! Noii vecini de bloc/cartier/judeţ trebuie să afle cât mai curând ce noroc a dat peste ei atunci când te-ai mutat în zonă. Arată ce bună vecină eşti, oferindu-te să împrumuţi un praf de sare, o lingură de ulei, doi pempărşi şi consiliere gratuită în caz de ceartă în familie. În acest caz trebuie reţinut că nu poţi fi de partea ambilor soţi, este evident că unul dintre ei nu are dreptate, şi atunci nu poţi decât să îţi oferi rezerva de fitile, mereu la îndemână pentru orice eventualitate.
          Relaţiile se consolidează la un mic stropit cu bere, în grădina din faţa blocului, în fiecare uichend. Parangheliile să se ţină lanţ! Chiuie până rămâi fără voce pentru următoarele două zile, iar dansul să se facă regulamentar: din buric, fese, joc de gleznă şi genunchi, iar mâinile în aer. Asigură-te că vecinii afumaţi se vor minuna de talentele tale ascunse, şi-l vor invidia pe cel care ţi-a pus verigheta pe deget.
          
         Fiindcă veni vorba de verighetă... nu cumva să o laşi singurică acolo pe degeţel... Nuu! Mai pune pe lângă ea şi nişte ineluţe, câte două dacă încap, şi nu uita de lănţişoare şi cercei. Cu cât mai mare e gramajul, cu atât mai bine. Nu-ţi fie teamă să le porţi, doar ai muncit pentru ele, nu le-ai furat!


Cam atât pentru azi. Lista rămâne deschisă.



6 comentarii:

  1. Spumos. Frumos. Amuzant.
    Iar sfaturile tale ne fac sa-i intelegem mai bine pe cei de langa noi. Adica pe noi! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dara draga ! vezi numai sa nu se fiinteze si la tine acilea "anonimul" care imi spuse simandicos , saptaman trecuta , ca nu am voie sa judec pe altii ca sa nu ......

    Uichend frumos iti doresc si sanatate ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mircea,
    nu am avut intentia sa lovesc in cineva anume. E doar un pamflet. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Alm,
    dar eu nu judec pe nimeni, din contra, dau cateva sfaturi pentru tinerele fete si femei care inca nu au aflat cheia succesului la ele in cartier. Vezi? Sunt altruista! =))

    Uichend placut si tie, draga mea. :*

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Alm: Daca analizez compozitia chimica a unui metal sau continutul in "Ë"-uri al unui produs alimentar si ajung la anumite concluzii despre acest metal sau produs alimentar, nu inseamna ca fac o judecata. Doar o analiza, care ma ajuta sa stiu la ce poate fi util acel metal sau daca cumpar sau nu produsul alimentar.
    @ Dara: Nici nu cred ca ai fi putut sa lovesti pe cineva anume, caci tinta ar fi fost mult, mult prea mare; in price directie ai fi lovit, tot nimereai pe cineva, caci ceea ce ai scris tu este o tendinta, o moda, un model de vioata pe care-l urmeaza oamenii acum, la fel cum inainte se inspirau din vietile sfintilor sau a cavalerilor faimosi. De asta nici nu am crezut ca e o judecata, ci o analiza a directiei de dezvoltare a societatii (care ne-a adus unde ne-a adus). :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mircea,
    imi pare rau, raspunusul pe care ti l-am dat aseara nu e cel mai inspirat. Ceea ce voiam sa spun, era faptul ca eu nu cred ca toti cei din jurul meu sunt asa, si ca astea sunt niste cazuri izolate. Sper!

    In plus, i-ai raspuns probabil si anonimului care a tras-o de urechi pe Alm, saptamana trecuta. :)

    RăspundețiȘtergere