marți, noiembrie 15

De ce iubesc eu tara asta

Pentru ca...

... oamenii sunt sinceri si corecti.
... oriunde te-ai intoarce, dai doar de persoane amabile si altruiste. 
... vanzatoarele si functionarii publici sunt rabdatori si te servesc zambind.
... soferii merg cu 20 km/ora in afara localitatii si 10 km/ora pe strazile orasului, iti acorda prioritate si nu te injura atunci cand iti rup picioarele pe trecerea de pietoni. Ba unii isi cer si scuze, desi este evident ca tu nu aveai ce cauta pe strada in afara orelor legale, respectiv orele de somn ale bietilor soferi.
... hotii de buzunare au disparut de mult din peisaj, ei transformandu-se in experti de portofel, si cum e normal, pentru expertiza se plateste o taxa (o suma modica de altfel, ca orice taxa din patria noastra).
... pensionarii sunt asemeni bunicilor din povesti, plesnind de sanatate si bunavoie, cu un zambet sagalnic pe chip, privind cu nostalgie tinerii care se plimba pe alei tinandu-se sfiosi de mana.
... adolescentii sunt zglobii, respectuosi si au un vocabular elevat, presarat cu fraze din Paler, Cioran si Nietzsche.
... parintilor le pasa de pruncii lor mai mult decat de ultima achizitie a vecinilor. Datorita bunastarii caminului isi pot permite sa petreaca 3 vacante pe an in strainatate, iar restul timpului liber si-l petrec cu folos alaturi de cei mici, invatandu-i totodata ce inseamna respectul, onoarea si demnitatea - piloni de baza ai societatii noastre.
... cadrelor didactice li s-au marit salariile. Acest lucru motiveaza omul de la catedra, venitul la scoala transformandu-se acum in hobby. Si ca orice hobby, predarea se face de drag, cu zambetul pe buze.

... politicienii si-au donat salariile pe 5 ani vistieriei, contribuind astfel la iesirea definitiva a Romaniei din criza. Acum nu prea mai au ce pune pe masa, dar au devenit eroii neamului, si faptul ca oamenii ii respecta si se roaga pentru sanatatea lor si a familiilor lor ii multumeste pe deplin, (altceva nemaitrebuindu-le, dupa cum singuri au afirmat).
... luptele politice pentru putere sunt istorie. Dragostea pentru popor si tara a triumfat, iar partidele au fraternizat, punand interesele tarii pe primul plan.
... si promisiunea presedintelui s-a adeverit: oamenii traiesc intr-adevar bine! Sunt fericiti, au joburi bine platite si fiecare familie are cate 3-4 prunci. La ultimul recensamant am aflat ca populatia Romaniei a atins pragul de 45 milioane de locuitori. Somajul a disparut, iar asistatii sociali fac parte din randul celor veniti din Germania, Franta si Italia, unde situatia economica este dezastruoasa si oamenii mor de foame si frig pe capete.

... cei care au luat mita in trecut s-au autodenuntat, coruptia devenind o notiune abstracta, violatorii au hotarat de bunavoie sa foloseasca la ceai doar indulcitor imbogatit cu CaBr2, criminalii s-au pocait, facand penitenta.
... preotii au abolit taxele impuse in anii trecuti, renuntand la spagi, lux, masini scumpe si telefoane de ultima generatie,  fiind extrem de multumiti cu salariul oferit de patriarhie. Multi dintre ei si-au dat seama ca adevarata lor menire este cea de "doctor de suflete", si imbinand psihologia cu spiritualitatea au redus cazurile de depresie prezente printre cei care au prins inceputul crizei (cand totul parea fara speranta), cat si cazurile de sinucidere care predominau printre adeptii miscarii "Noua Apocalipsa".
... spitalele au devenit aidoma hotelurilor de 5 stele, iar personalul angajat isi trateaza pacientii cu cea mai mare dragoste si atentie. 

... guy-people au dat mana si au fraternizat cu haterii ortodocsi, care si-au cerut scuze si au promis sa nu mai arunce cu cocktailuri molotov la urmatoarea parada guy.
... s-a rezolvat problema abandonurilor din maternitati si copiii institutionalizati si-au gasit un camin.
... femeile abuzate de soti isi pot reface viata dupa ce ii baga in puscarie pe nenorociti, ele fiind sprijinite de societate si autoritati in vederea gasirii unui loc de munca si a unei bone specializate pentru copii.
... pe strazi, nu mai exista picior de catel sau pisica fara stapan, deoarece asociatiile care se ocupa cu protectia lor a gasit o modalitate eficienta de a se ocupa de ele. E adevarat, dupa modelul necivilizatilor aia americani, dar uite ca si societatile subdezvoltate mai au idei bune uneori.
... tiganii au plecat aproape toti in vest, iar care au ramas aici s-au lasat de gainarii si au devenit oameni de nadejde ai tarii.

Dar motive as gasi o mie, pentru ca iubesc tot ce reprezinta tara mea. Si ma incanta sa vad ca temerile legate de viitorul fetitei mele s-au spulberat. Acum nici nu mai stiu de la ce au pornit, pentru ca realitatea a fost mult mai generoasa cu noi decat m-as fi asteptat. 
As vrea sa mai astern cateva randuri, dar se pare ca peste o ora intru la clonare pentru a 15-a oara si nu as vrea sa intarzii iar.

Me out. 15 noiembrie 3061




23 de comentarii:

  1. Uite ca se potriveste ceva cu realitatea de azi. Vadim Tudor cat timp a fost senator si-a donat salariul in scop umanitar. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) iar te-ai urcat in copac si ti-a cazut in cap fructul clarviziunii viitorului .ntz!ntz!

    da-te jos si nu mai visa la SF-uri

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristi, abia cum m-am luminat . De aia ziceau ungurii dintr-un sat de langa Mures ca scoala privata romaneasca infiintata in satul lor este finantarea lui Vadim ca sa spurce satele unguresti cu prezenta romaneasca . In realitate Vadim nici nu stia de scoala aia . Dar vezi daca omul face donatii ii ies si barfe (ne)fondate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristi,
    Vadim? Favoritul meu la electorale =))

    RăspundețiȘtergere
  5. Alm,
    doamna, te rog! Ce e asa rau sa fie omul optimist?! =))

    RăspundețiȘtergere
  6. o, da, ce minunata-i Romania! Cred ca ne invidiaza toata lumea ... de la Marea Britanie pana la Djibouti! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Donca,
    bineinteles! In special marile economii, cum ar fi cea din Burkina Faso. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Loopoo,
    de ce? Ai impresia ca visez? :))

    RăspundețiȘtergere
  9. ...asa mi s-a parut. Dar imi place ca visezi frumos :P

    RăspundețiȘtergere
  10. La un spectacol,vazut curand, TG spunea "nu stiu daca sa rad sau sa plang,dar copiii astia,ai nostrii,or sti cam cata datorie e pe capul lor.Pe cap de copil.Cam cat de mare o fi?"

    RăspundețiȘtergere
  11. Loopoo,
    lasa... imi dau seama ca nu-ti plac oamenii optimisti =))

    RăspundețiȘtergere
  12. FJ13,
    nu stiu nici eu, dar cred ca nu le-ajunge o viata sa plateasca toate tampeniile facute in ultimii ani (vezi ca nu mai spun nimic de ultimii 20). E tragic, traim vremuri ireal de dureroase. Iar copiii nostri...
    Dar sa ne pastram totusi optimismul! Mai multi clarvazatori au prezis vremuri minunate pentru tara noastra. Probabil prin 3061... :D

    RăspundețiȘtergere
  13. imi place optimismul tau :)). Join the club, Dara! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  14. Lucica,
    cu asa oameni, mai vii de acasa. :)) :*

    RăspundețiȘtergere
  15. În ultima vreme tot citesc bloguri, iar dintr-unul în altul, am ajuns aici. Mă felicit, deşi n-am niciun merit. Citesc primele rînduri şi, fericită şi nerăbdătoare că, în sfîrşit, o să aflu unde să mă mut, clickălesc iute pe profil, dar nu dau peste informaţia căutată. Mă întorc la text, citesc finalul, hmmmm, nu pricep care-o fi ţara de care şi copila mea are nevoie. Iar eşti repezită, drăguţo, mă apostrofez singură. Şi iau textul de unde l-am lăsat. Ahaaaa! Pricep şi primul gînd e unul trist. Apoi mă cuprinde buna dispoziţie şi optimismul. De-am fi mai mulţi, poate, poate...
    Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, chiar că! :D O lume minunată în care veți găsi, nuuuuuumai prostii :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Sorana,
    cred ca eu trebuie sa iti multumesc. Daca am adus un zambet pe chipul tau si un strop de optimism in suflet, e mare lucru pentru mine.
    Daca am fi mai multi, probabil nu s-ar schimba multe, dar viata ar fi o idee mai interesanta, crede-ma. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Iulia,
    pesimistii cu fata la perete :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Si eu la fel, iubesc tara asta exact din aceleasi motive. O iubesc zilnic si profund, adica imi bag picioarele-n ea cotidian (de fapt e vorba de altceva, dar nu vreau sa scriu nasoale pe blogul tau). Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  20. Marius,
    uite ca s-a adunat aici o mana de patrioti adevarati. :))
    E trist ca ne-a ramas doar ironia drept dragoste de tara, dar...

    RăspundețiȘtergere
  21. Acum am realizat ca "iubesc" aceasta tara.
    Apreciez postarea ta.

    RăspundețiȘtergere