marți, decembrie 14

Şi-s grăbită, şi-s grăbită...

Nu, nu e vorba de "Gospodina" Otiliei Cazimir, ci despre o altă gospodină, aspirantă la titlul de "doamnă". Ea probabil consideră că-l merită, eu... sunt de altă părere.


Acum câteva zile eram în supermarket, pentru aprovizionare. Nu golisem rafturile, însă a mea copilă umplea căruciorul, aşa că... aveam de toate. Mă îndreptam spre casa de marcat agale (doar transportam "material" fragil), şi mai aveam câţiva paşi...


... însă din spate vine ca o vijelie, EA. 


Şi avea oameni buni, o viteză... de-ai fi spus că cel care soseşte primul la casă nu mai plăteşte. Ajunsă în dreptul meu, mă împinge cu un umăr (cotul nimerind metalul căruciorului) şi se strecoară cu greu prin spaţiul îngust dintre mine şi un raft masiv aşezat aproape de ieşire. Văzând-o atât de hotărâtă, m-am străduit totuşi să-i fac loc. A trecut în faţă şi s-a aşezat la rând încruntată, fără să-mi mulţumească şi fără să îşi ceară scuze că m-a îmbrâncit.


Mă uitam uşor enervată la ea şi observând că are în braţe câteva produse, mi-am spus în sinea mea că are dreptate să fie supărată: pentru cele cîteva chestii avea să stea o jumate de oră la rând. Şi cum o compătimeam eu aşa, fiind revoltată pe conducerea supermarketului că nu au o un loc special de plătit pentru cei care au în coş o pâine şi un iaurt (mai vezi şi din ăştia!)... ei, în acel moment s-a întâmplat ceva! Ce anume?!! 


I-a venit masculul de la vânătoare. Fusese viteaz şi terminase de golit multe rafturi din împrejurimi. Prin urmare, mulţumit de succesul avut se îndrepta vesel spre locul unde regina amazoanelor îl aştepta.


Când au început să aşeze pe banda trofeele, m-a cuprins ameţeala. Mi-a trecut prin cap că făceau aprovizionarea de doi ani, altfel nu-mi explic pentru ce au cumpărat atâtea. Bineînţeles că era treaba lor ce cumpără şi cât cumpără, dar în momentul în care "mândreţea" de femeie m-a îmbrâncit cu nesimţire şi a întrat în faţă ştiind că urma să vină gibonul cu tolba plină, fără să îi pese că sunt cu fetiţa la cumpărături, a devenit şi treaba mea.


Aş fi vrut să le spun câteva vorbe de duh, dar fiind cu Andreea, nu mi-am dorit să asiste copila la un schimb neplăcut de cuvinte (pentru că era evident că asta ar fi urmat). M-am uitat cu scârbă la ei şi m-am îndreptat spre altă casă de marcat.
Nu îmi dau seama dacă am procedat bine, însă chiar nu am vrut să îmi expun fetiţa. 


În plus, este ştiut faptul că cel mai deştept, cedează.

14 comentarii:

  1. Oamenii astia nu merita 2 parale. Am patit-o si eu ieri la posta. Erau 2 ma frate, care aveau 6 colete de pus...si le dadeau cu scotch in interiorul postei si ne-au nenorocit cu creierii cu sunetul ala tampit.

    Si cand ajung eu la casa, se baga in fata sa mai dea un colet. Si i-am zis...zic auziti, stiti ceva?Eu am stat la coada 50 de minute sa-ti impachetezi matale cele 5 colete, acu stai tu la rand pana termin io.

    Si asta a fost. Dar in cazul tau, copilul nu merita sa vada asa ceva inca de pe acum...

    RăspundețiȘtergere
  2. Miss S. =)) m-ai terminat când ai pomenit de scotch! Numai îmi imaginez de câtă răbdare trebuie să dai dovadă! Ce oameni!

    Cât despre mine, am ajuns acasă pachet de nervi. Acum sunt calmă, dar atunci eram... Dar întotdeauna am evitat astfel de chestii neplăcute dacă am fost cu fetiţa după mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. AI i facut fosrte bine ca nu te ai certat cu ei, oricum n ar fi inteles nimic, iar tu te ai fi ales cu niste nervi in plus , fara rost, pentru ca ei oricum nu s ar fi consumat deloc , ba mai mult, cine stie ce cuvinte mai foloseau si auzzea si fetita ta , felicitari pentru stapanirea de care ai dat dovada.

    RăspundețiȘtergere
  4. Darias, mi-am dat seama dintr-o singura privire ce fel de oameni aveam in fata si tocmai de aceea am si dat inapoi.

    In plus, de cand a venit fetita pe lume mi-am schimbat prioritatile si modul de a percepe lucrurile. Dar, sunt convinsa ca stii foarte bine despre ce vorbesc - se cunoaste din cele spuse de tine.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu ii mai intreb cu blandete-n glas cand dau peste astfel de subspecii daca li se pare ca sunt transparenta de nu m-au vazut la rand si s-au bagat inaintea mea!pana acum a functionat! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Ixazaluoh, mai procedez si eu in felul asta si intr-adevar, uneori da rezultate. Insa nu mereu. In cazul de fata, le-am vazut atitudinea si mi-am dat seama ca nu era cazul sa intervin. I-am lasat in pace, se cunostea de la o posta ca au mintea prea odihnita! ;))
    Nu ti s-a intamplat niciodata sa "ii citesti" pe unii dintr-o privire? Asa a fost acum.

    RăspundețiȘtergere
  7. oo,ba da,numai ca pana la urma trebuie sa te tiganesti cu ei ca altfel nu inteleg si probabil ai fi facut-o si tu daca nu erai cu copilu :D macar are si tara asta ceva in crestere vertiginioasa,PIB-ul adica Prostia Interna Bruta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Intr-adevar, faptul ca eram cu fetita m-a oprit de la o discutie de genul asta.

    Iar in privinta PIB-ului... ma tem ca ai maaaaare dreptate. Ma lasa nauca unele specimene. De altfel, sunt convinsa ca ai auzit si tu faza cu "mama prostilor"... :D

    RăspundețiȘtergere
  9. hahaha,da,mama prostilor care e mereu pregnanta! :D
    da stii ce,nici nu ma mir,ca hranindu-si ei spiritul numai cu click/cancan/libertatea si alte hartii igienice nu pot decat sa emane prostie! :t

    in alta ordine de idei,have a nice day! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Eh, trebuie sa se vanda si astea :D

    Multumesc! O zi cat mai placuta iti doresc si tie! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Din pacate, asa e. Dar eu ma enervez rau de tot si nu rezist sa nu spun vreo doua de la obraz. Asa, ca sa stie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Faina chestia cu "cine ajunge primul la casa nu mai plateste" =))
    Daca ma intrebi pe mine, ceea ce a facut regina amazoanelor este perfect legal, dar ... imoral. Ideea e ca nu o poti da in judecata.

    Eu as fi accelerat un pic in momentul apropierii vertiginoase, nu de alta, dar as fi fost curios, cum schimba vitezele =))

    Vorba reclamei la Cava D'Oro... "N-ai cu cine! Niste tarani!"

    RăspundețiȘtergere
  13. Dreamer, iti spun sigur ca asa as fi procedat si eu daca eram sigura. Numai ca acum, fetita era cu mine, iar eu trebuie sa fiu un model demn de urmat (din toate punctele de vedere).

    RăspundețiȘtergere
  14. Robert, de obicei lumea se imbranceste cu spor cand e vorba de primit ceva fara bani. Nu are importanta ca se impart cuie gratis... trebuie/nu trebuie, daca se dau de pomana, or fi bune la ceva :D

    Si nu puneam problema legalitatii gestului, ci tocmai imoralitatea voiam sa o scot in evidenta. Dar n-ar rost, ai dreptate... niste tarani! =))

    Si poate ca as fi accelerat putin dar m-a luat prin surprindere si o aveam si pe Andreea in carucior, asa ca nu mergea.

    Sau poate ar fi trebuit sa procedez ca
    aici?

    RăspundețiȘtergere