vineri, noiembrie 12

Beţivii, la ghişeul 3!

Eram la C.E.C. Acolo, atmosferă relaxată nevoie mare, adică erau vreo trei ghişee şi tot atâtea cozi în dreptul lor. Aşteptam cuminte, cu gândurile aiurea, să ajung în faţă.

Înaintea mea, un bărbat îmbrăcat foarte elegant, se foia uşor agitat - se vedea că se grăbea iar lâncezeala funcţionarei îl înnebunea. Până la urmă îi vine rândul omului şi mi-am dat seama (eu şi restul persoanelor din încăpere) că avea de platit o amendă. Nimic interesant până aici. Dar... după ce bărbatul i-a înmânat funcţionarei hârtia ce-o ţinea delicat în mână, aceasta a citit în grabă ce scria, apoi a strigat:

- Ce????? Beţivii la ghişeul 3!

Ouch!
Trezită din reverie de vocea stridentă de la ghişeu, m-am uitat uşor amuzată la faţa posesorului de ”amendă pentru consum de alcool pe domeniul public”... Era alb ca varul şi arăta ca o persoană care e pe punctul de a comite o crimă... dar în nici un caz nu arăta ca un beţiv adunat de prin nu ştiu ce şanţuri.

Nu ştiu în ce împrejurări ajunsese în posesia unei astfel de amenzi şi nici nu are importanţă. Însă profesionalismul de care a dat dovadă respectiva funcţionară m-a ”impresionat” de-a dreptul...

16 comentarii:

  1. eu ii depuneam o reclamatie de toata frumusetea. adica stai cucoana, beau pe banii din salariu tau de rahat?of of...cat profesionalism...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, inca o confirmare asupra comportamentului persoanelor care lucreaza la stat...

    RăspundețiȘtergere
  3. Miss S, tipul a inceput sa-i explice intr-un limbaj elevat de ce e ea proasta. Probabil altul ar fi trimis-o la origine folosind o expresie neaosa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiulica, am intalnit si persoane bine educate (caci pana la urma comportamentul e dat de educatia primita la un moment dat), dar ele sunt precum diamantele in troaca porcilor - adica foarte rare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu cum e mai bine sa reactionezi in situatii de genul asta.In primul rand faptul ca a fost batjocorit in fata tuturor, apoi nici el nu trebuia sa bea deci era ceva destul de grav insa asta nu era treaba unei functionare de la un ghiseu, statuse deja la un rand , ea l trimitea sa mai stea odata la alt ghiseu,ar fi mai multe de zis, iar de reactia de bun simt a respectivului , asta e relativa , uneori prea mult strica...tara noastra.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca treceam prin geamul despartitor si ii dadeam una de nu se mai trezea in veci...
    Sunt curios ce varsta avea respectiva functionara.

    Doamne, la multi ai mai dat voie sa sara gardul!

    RăspundețiȘtergere
  7. aham. deci mai nou sunt ghisee speciale pentru cei care au consumar alcool si au avut si ghinionul sa primeasca amenda. interesant. nu e tocmai frumos sa primesti o astfel de amaneda, dar nici sa faci un om, in fata altor oameni care stau si asteapta betiv. poate saracu a baut si el un pic si chiar atunci a avut ghinionu sa primeasca amenda.

    RăspundețiȘtergere
  8. Darias, nu cred ca tipul facea asta in mod normal. Probabil a fost un simplu ghinion. Si a mai dat si peste cea mai desteapta functionara de pe fata pamantului. Reactia lui n-a fost una de om prost, ci de fin diplomat. A facut-o pe respectiva proasta in toti termenii medicali :))


    Robert, ai avea tu inima sa dai intr-o biata functionara caruia guvernul tocmai i-a taiat 25% din salariu? :D
    Oricum, avea cam 45 de ani si arata de parca tocmai ar fi baut otetul de la muraturi. Ti se pare cunoscut genul?


    Alexandra, chiar parea sa fi avut ghinion cu amenda aia. Era foarte elegant si nu parea genul care sa bea o bere pe banca langa garaj.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna seara. Pot sa ma bag si eu in vorba aici?

    O umilinta similara am trait in urma cu niste ani si eu. M-a oprit politistul pentru ca vorbeam la telefon. L-am intrebat daca el nu vorbeste niciodata cand conduce. Mi-a raspuns ca nu. I-am spus ca-i un mare mincinos. Asteptand sa-mi scrie procesul verbal, am scos pachetul de guma de mestecat sa-mi astampar nervii.
    Ei bine, domnu politist s-a gandit sa-mi aplice o corectie asa ca nici una nici doua a scos fiola si m-a pus sa suflu cu tragere de inima, pretinzand ca sunt beata.
    Sa va mai spun ca m-a vazut o cunostinta si c-a umplut orasul ca circul beata la volan?

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna dimineata Arcadia!

    Tot recitesc intamplarea ta si nu-mi dau seama cum as fi reactionat intr-un astfel de caz.
    Am impresia ca l-ai intalnit pe tata lu' Garcea. Stiam ca o buna parte din cei care lucreaza in cadrul politiei sunt niste "genii" dar nu mi-as fi inchipuit ca si meschinaria face parte din calitatile de baza.
    Iar cunostintei "binevoitoare" nu i-ai promis un ritual voodoo... free?

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai nu prea ai cum sa reactionezi decat sufland in fiola, pentru ca daca nu, te incatuseaza si te duce la spital, presupun, pentru recoltarea de probe bilogice :D

    Cat despre cunoştinţa binevoitoare, sper să nu mor înainte să-i trag un pumn în bot! =))

    RăspundețiȘtergere
  12. Neaparat sa faci asta! Numai sa dai cu nadejde, sa stea cu gura cusuta macar vreo doua luni =))

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi se pare atat de comic pentru un simplu privitor!
    Functionarii nostri cei inteligenti...

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai dreptate! Cred ca la aia 25% se gandea...
    Si, nu! Nu cu inima as fi dat! Ci cu pumnul! Taaaarreeee!

    RăspundețiȘtergere
  15. Robert, mai pune-ti pofta in cui :D
    Doamna a dobandit prin nastere dreptul de a ocupa postul, asa ca se poate purta asa cum doreste =))

    RăspundețiȘtergere