duminică, mai 9

Usa, vecinii si cainele











Ai putea crede ca daca e duminica, toata lumea mai ia o pauza si se odihneste. Gresit!! Duminica, mai ales duminica, oamenii sunt extrem de ocupati.

Pentru ca am petrecut o noapte alba lucrand la un proiect, cand am pus capul pe perna, mi-am propus sa dorm ceva mai mult - pentru ca e duminica si fetita mea se trezeste destul de tarziu. Deci la ora 5.30 m-am asezat in pat si daca de obicei adorm greu (sotul meu ma "dezmiarda", spunandu-mi ca sunt aidoma printesei cu bobul de mazare), acum am adormit imediat. Locuind la bloc, era normal ca pe la 6.30 vecinii mei, avand treaba, sa inceapa sa buseasca usa de la intrare cu gratia unui halterofil suparat. Doar e duminica! Am sarit din pat cu impresia ca se prabuseste blocul, insa am adormit la loc, auzind vocea reconfortanta de bariton, a vecinului de la 4, pe casa scarii.

Aveam impresia ca au trecut cateva ore cand m-a trezit latratul cainelui. Care caine? Al celuilalt vecin de la 4. Era doar 6.45. Si cainele latra cu inversunare. E un catel de talie mica, are un latrat ritmic si ascutit, ce iti sfredeleste creierul. De obicei, poate latra in continuu pana la 3 ore. Cu pauze scurte de cate 2-3 minute. In dimineata asta repriza nu a tinut decat vreo ora si jumatate. Timp in care eu incercam sa motai, cu o mare intelegere fata de traditia culinara vietnameza...

Acum imi vor sari in cap iubitorii de animale. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, iubesc animalele, dar din moment ce locuiesc la bloc, intr-un apartament cu doua camere si fiind posesoare de copil, sunt intr-un oarecare conflict cu posesorii de caini. In primul rand, asa zisii iubitori de animale, ar trebui sa-si dea seama ca chinuie bietul catel tinandu-l intr-un apartament micut, lasandu-l singur deseori. Cand e singur acasa urla ore intregi, de ti se rupe inima de mila lui.

In dimineata asta nu era singur, judecand dupa zgomotul strasnic suav de usi busite la intervale scurte si strigatele de la un etaj la altul, semn al unei activitati intense. De obicei nu ma intereseaza programul vecinilor mei, dar cum e duminica, si obosita fiind, voiam doar sa ma odihnesc. Ce pretentii pe capul meu!!  
Ca sa inchei, pe la 8.30, urletele vocile armonioase ale vecinilor, pocnetul specific de usi al caselor in panta si latratul cainelui, mi-au trezit copilul si m-au smuls si pe mine din dulcea motaiala. 
Pe la 10, careva a inceput sa bata cuie in pereti. Probabil si-a cumparat vreun tablou misto si n-avea unde sa-l agate.

8 comentarii:

  1. si mie imi plac animalele, dar la bloc nu le suport...la etajul 4, deasupra mea, vecinumeu avea un caine, ciobanesc german...nu are rost sa spun cum facea ala dupa ora 10 jumate cand se puneau ei in pat si se stingeau luminile...ca fugea dintr-o camera in alta, iar eu stateam si ascultam, se auzea asa de tare de zici ca fugea langa mine...apoi incepea latrata...peste zi nu prea avea treaba, doar seara si ma scotea din sarite sa il aud la 10 jumate ca isi incepe ritualul, mai ales ca fiind inca la scoala, in cursul saptamanii la 9 jumate sunt in pat ca sa pot sa fiu odihnita a doua...da mnah, dormi daca poti!
    La noi in bl;oc au facut mai multi vecini reclamatie, printre care si ai mei, mai ales ca noi eram cei mai afectat pentru ca sunt deasupra noastra si aia de la 4 de langa ei...cum sa tii asa caine la bloc?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu locuiesc la bloc turn si sunt multi vecini care au caini. O vecina de pe la 5 avea vreo 3 intr-un timp (doi erau maidanezi). Acum vad ca tine doar cockerul. Dar e cuminte. Si mai sunt cativa cu pisici, dar astea nu latra. Cel cu catelul locuieste la 4, in diagonala, dar latratul cainelui se aude asa bine, de ai impresia ca e in camera vecina.
    Plus ca parca toti au casa in panta. Rar vezi unul sa inchida usa normal. Zici ca ar vrea sa testeze rezistenta balamalelor.

    RăspundețiȘtergere
  3. ai un premiu la mine pe blog:D
    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  4. la mine in blog, ieri, a inceput scandalul pe la ora 8 seara si a continuat pana la 4 dimineata...s-au certat niste babe pe etajul meu si nu am putut sa inchid un ochi...acum sunt frant de oboseala...e dezastru cu mosii si babele din blocuri

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexandra, esti o draguta, multumesc - insa nu cred ca merit nimic. N-am fost chiar asa cumintica ;)

    Andrei Ghiorghe - atentia ta ma copleseste.

    Cosmin1306 - trebuia sa chemi 0tv ul. Vecinii mei sunt majoritatea tineri si sunt chiar draguti si amabili. Numai ca, la bloc, la fel ca in orice comunitate e imposibil sa iti placa toata lumea in acelasi timp. Sau sa fii pe placul tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Been there done that! Tot intr-o duminica, 7 dimineata, cineva dadea gauri in beton la 5 etaje mai jos. Am sarit din pat si m-am infipt cu degetul in sneria de unde credeam eu ca vin notele muzicale si mi-au zis ca ei nu si-au dat seama ca e asa devreme. I-am intrebat daca le arde de glume la ora aia si s-au oprit pana pe la 10 cand au demarat din nou in tromba, insa eu deja ieseam din bloc si ma suiam in masina. N-am venit in seara aia acasa ca sa nu ma enervez.
    Se pare ca e boala generala, bunul simt al oamenilor lasa de dorit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ghiocelul alb - daca omul avea de agatat mobila in pereti, ce mai conta ca e 7 dimineata? Suntem in secolul vitezei, cine mai are timp de dormit si cine mai are timp sa il preocupe... bunul simt. E demodat, nu stiai? Am aflat si eu de curand.

    RăspundețiȘtergere