miercuri, mai 12

Intelepciunea zilei










De cand a implinit 4 ani, fetita mea ar vrea sa fie in fiecare zi... ziua ei. Cantecul ei preferat e: "multi ani traiasca, multi ani..." si imi incanta auzul cam odata la doua zile cu aceleasi cuvinte aniversare. In fiecare zi imi spune: mami, am mai crescut putin! Acum m-am facut mare? E nerabdatoare, si mi-a spus ca trebuie sa se faca mare cat mai repede, sa se faca printesa si sa mearga la bal. I-am explicat ca trebuie sa mai creasca dar s-a suparat si acum ma intreaba in fiecare zi daca a mai crescut si daca se poate duce la bal. Pentru ca printesa oricum e. Zilele trecute mi-a spus ca are 2 nume: Babi si Ratunzel, (n.t. - Barbie, Rapunzel). Asteapta sa vina printul Andrei sa o duca la bal. 

Andrei este un baietel din grupa ei de la gradinita. E prima ei dragoste... In fiecare dimineata cand se trezeste isi ia cele doua telefoane (jucarii) si vorbeste la telefon cu Andrei. Ma cearta si imi spune sa fac liniste pentru ca ea "voveste" la telefon cu Andrei. Daca n-ai sti ca se joaca, ai spune ca chiar vorbeste la telefon. Are o imaginatie...

Acum asteptam sa treaca ploaia si sa ne ducem la plimbare. Intre timp curata bacteriile de pe jucarii cu o perie de par. :| Am crezut ca nu am inteles bine si am mai intrebat-o odata ce face si mi-a raspuns: "curat bacteriile de pe jucarii cu peria asta". N-am o oglinda la indemana, dar cred ca imi pot imagina ce fata am... Am intrebat-o ce sunt alea bacterii si mi-a explicat ca bacteriile sunt alea care trebuie sterse cu peria de pe jucarii. A vazut la televizor! 
Intreb: "da' de ce trebuie sterse cu peria de par?" . Raspuns: "pentru ca asa trebuie, intra mai bine in perie si dupa aia se transforma in gunoi si il putem duce la masina de gunoi. Aia mare." 
Aaa... sunt pe deplin luminata... 


N-am inteles care e legatura dintre peria de par si bacterii, dar se pare ca e un fel de ritual de purificare al interiorului casei!

4 comentarii:

  1. ce draguta e...multa sanatate...cata imaginatie au astia micii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. Nici nu stii... fiecare zi e o adevarata aventura!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din ciclul, copiii spun lucruri traznite, nimic nu te poate amuza mai tare decat imaginatia si conexiunile pe care le face un copil ce descopera lumea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta cam asa e. Sa vezi ce discutii interesante avem...

    RăspundețiȘtergere