vineri, octombrie 7

Dulce ca pelinul

Că România e plină de oameni buni, săritori şi mărinimoşi, ştie toată lumea. Buni gospodari, primitori, cei dintâi la distracţie şi primii când e vorba de tăiat frunze la câini. Ştii sigur că 70% dintre concetăţenii tăi sunt părinţi nemaipomeniţi şi oameni de nădejde la o nevoie. Trebuie să fie, din moment ce contorizează fiecare kilogram pe care-l pui sau îl dai jos într-o lună, dacă-ţi iau seama la fiecare vorbă spusă pe un ton mai ridicat copilului tău, ştiu de câte ori ai ieşit într-o zi să faci piaţa şi... poate n-au ajuns chiar experţi, dar e preferabil să duci gunoiul pe întuneric, nu de alta... dar se contorizează şi ăsta.

În cazul acesta nu pot să nu mă întreb cum de s-a putut întâmpla aşa ceva?

O simplă reclamaţie poate salva un copil de la chinul supus de cei care i-au dat viaţă sau poate lua nişte suflete nevinovate dintr-o familie, şi-i poate plasa la nişte bolnavi psihic. Care s-au făcut asistenţi maternali pentru bani. Pentru nişte amărâţi de bani, copilaşii aceia vor rămâne cu traume pe viaţă. Dacă erau părinţii lor, toată lumea sărea în sus ca aceştia să fie decăzuţi din drepturile părinteşti, dar aşa... cine răspunde? Pentru că sunt convinsă că cei implicaţi vor scăpa ieftin, doar avem "legi", nu?
Problema e că nu e singurul caz şi probabil nu va fi nici ultimul.
Pentru că nu ştiu cum funcţionează, dar asistenţii maternali ar trebui supuşi la nişte teste psihice foarte riguroase.  În fiecare an, nu odată la trei ani.



8 comentarii:

  1. Trebuie facute teste psihologice riguroase si in armata, politie, invatamant. Asistentii maternali care nu-si fac datoria trebuie exclusi, dar nu se depisteaza toate cazurile cu probleme la timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi,
    tocmai de asta am inceput postarea in felul acesta. Vecinii care tin cont de orice in mod normal, in astfel de cazuri stau calmi si nu fac nimic. Pentru ca mi-e greu sa cred ca nu observa si altii ca un copil e abuzat. Si in acest caz de ce nu se dau telefoane, de ce nu se fac reclamatii, de ce nu simte nimeni nevoia sa faca un bine unui copil abuzat?

    RăspundețiȘtergere
  3. deja mafia este impanzita si puternica ca un paianjen veninos . Am avut ocazia sa vad asistenti sociali unsi pana la gat cu toate alifiile ca sa inchida ochii la marsaviile care se fac. Am vazut cu ochii mei asistent maternal care abuza copilul de ti se ridica indignarea pana la cota la care puneai mana pe receptor si suna-i protectia copilul pe care prima data o amenintai cu o sesizare la bucuresti sau chiar maui departe.
    Offf! Doamne! cum maii striga nedreptatea pe pamant !

    RăspundețiȘtergere
  4. problema cu testele psihologice e ca si cu celelalte teste din Romania: trece cine "trebuie" sa treaca. :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Alm,
    din pacate, cunosc si eu cateva cazuri de acest gen. Chiar am scris despre ele initial, apoi am sters si am publicat in felul acesta.
    Ne batem joc unii de altii si avem impresia ca ne este permis orice. Insa Universul are alta parere...

    RăspundețiȘtergere
  6. Tina,
    oare numai al nostru popor e asa ‘dotat’ cu toate defectele? Ma ingrozeste ceea ce vad in jurul meu. La noi ‘trebuie’ multe, numai ceea ce e cu adevarat necesar nu se vede...

    RăspundețiȘtergere
  7. La tara, la bunicii mei, la Sarata Monteoru (undeva in Buzau) avem niste vecini care de cativa ani au imbratisat frumoasa meserie de asistent maternal. pe scurt, au luat spre crestere niste pui de puradei, de pe urma carora statul le da niste bani, iar in schimb ei ii lasa jegosi, desculti, nemancati si dezbracati pe strada. Data fiing gena, puradeii iti deschid poarta fara jena si cersesc, ca asa le e scris in codul genetic.

    P.S.Imi place cum scrii, si ideile tale mi se par sanatoase, asa ca io o sa te adaug in blogroll-ul meu, si o sa te mai citesc, Tu trebuie doar sa scrii :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Loopoo,
    stiu din sursa sigura doua cazuri de acest fel. Nu am cum sa fac mare lucru pentru ca eu ajung in zona respectiva odata pe an, si din cate am auzit e un soi de mafie locala coordonata de educatoare si asistenta primariei.

    P.S. Multumesc de aprecieri, astept si criticile cand va fi cazul. :)

    RăspundețiȘtergere