marți, aprilie 5

Se poate şi altfel

Aşa arată grădina unui bloc din vecinătate. Doamna care locuieşte la parter (nu e pensionară) îşi petrece o bună parte din timpul său liber îngrijind acest loc. Deci se poate şi altfel!
Mie îmi place.



P.S. N-am întrebat-o dacă restul locatarilor o ajută, sau îşi fac simţită prezenţa doar atunci când nu mai nimeresc coşul de gunoi pentru diverse chestii (care merg foarte uşor aruncate pe fereastră sau de la balcon).









22 de comentarii:

  1. Deci, da! :D
    Aş fi preferat un roz mai palid, da' e bun aşa! :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Arcadia,
    în realitate rozul e mai palid, dar fotografia e făcută cu telefonul şi probabil de aceea a ieşit aşa. :P
    De altfel şi eu aş fi optat pentru altă nuanţă, dar femeia se străduieşte să ţină locul curat şi foarte îngrijit, ceea ce, trebuie să recunoşti, e un lucru destul de rar, mai ales pe la blocuri. În condiţiile în care unul se străduieşte să facă ceva şi restul stau pe margine, îşi dau cu părerea, eventual mai aruncă şi nişte resturi de pe la balcon... iniţiativa ei mi se pare lăudabilă. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Și mie, la fel!
    Felicitări doamnei, indiferent ce vârstă și ocupație are! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Şilavarăcald,
    Şi eu am felicitat-o, primind în schimb un zâmbet larg şi o invitaţie la vremea când va fi totul verde. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. uau! chiar ca se poate !

    RăspundețiȘtergere
  6. Rar, dar se poate... de curând am văzut și eu un exemplu. Felicitări doamnei!

    RăspundețiȘtergere
  7. MadMe,
    unii încearcă să schimbe câte ceva şi se pare că reuşesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu prea ne potrivim la aranjamente florale, dar e mai bine decat loc de parcare exact sub ferestre.
    Cum am mai zis: traiasca Romania!

    RăspundețiȘtergere
  9. Robert,
    Femeia îşi petrece timpul pentru a ţine locul îngrijit. Mie mi-a plăcut faptul că încearcă sa facă ceva diferit, şi reuşeşte, zic eu. Pentru că dacă tu ai pomenit de parcările de sub fereastră, eu pot veni cu exemplul unor grădini pline de dovezi "solide" ale trecerii câinilor comunitari pe acolo. Sau cu imagini jalnice, pline de resturi şi gunoaie aruncate de locatari "civilizaţi".

    Dar ai zis bine: trăiască!

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu!! Si eu!! Felicitari lui Tanti! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Uite, cum e si cu oamenii astia: cand se trezeste unul(a) si vrea sa iasa din multime, vine unu' ca mine si zice ca nu-i plac florile. Cine sa ma mai inteleaga si pe mine =))
    Glumeam, desigur!

    Dar spune-mi! A transformat locul in proprietate privata sau poate orice locatar de rand sa paseasca pe taramaul minunat?

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiulica,
    dacă Tanti ar şti că grădina pe care o îngrijeşte a devenit mini-celebră probabil ar fi în al nouă-lea cer de fericire. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Robert,
    eu n-am de ce să mă supăr că nu-ţi plac florile doamnei! N-am dat-o exemplu pentru gustul desăvârşit al domniei sale în materie de grădinărit, ci pentru iniţiativă. :P

    Cât despre luat în stăpânire locul... nu ştiu, n-am întrebat-o (deşi nu m-ar mira). Dacă mai ajung pe acolo, am să mă interesez.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Robert , mama , nu te necaji ! Dara are dreptate , eu am prins ideea ei sic! era vb de initiativa , e clar....
    mai ales mie cu aranjamentele nemtilor! sic! iar te-am atacat! dar pot sa pozez cate ceva sa-ti demonstrez :) e clar ca mi-a sarit in ochi culoarea , dar mai bine decat ....excremente de maidanezi printre ambalaje staniolate de la chipsuri si roti de la carucioare etc . :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Pff, mă gândeam eu că o să se ia lumea de culoarea buştenilor, =)) dar am riscat pentru că mi-a plăcut entuziasmul femeii. :P
    Şi... mno ... după ce i-am lăudat proiectul nu puteam să-i sugerez să schimbe culorile, pentru că abia termina de vopsit când am făcut fotografiile. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Bravo ei!! :) ( si asa in secret..)

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte frumos! Mai rar asa oameni. Felicitari :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Pai, nu am zis ca nu imi place; dar seamana mai mult a gradina botanica. Si dupa cele de imi spui, se pare ca e ceva de genul: priveste, dar nu pune mana.

    Ma dau batut! Spune-i doamnei respective ca i-am admirat gradina si ca e deosebita. :D

    RăspundețiȘtergere
  19. Robert,
    păi n-am spus că e aşa, dar trăind totuşi în prea minunata noastră patrie, mă cam aştept la ceva de genul ăsta. Dar poate greşim amândoi şi femeia face muncă în folosul comunităţii! =))

    Oricum, eu pe doamna respectivă nu o cunosc personal. S-a întâmplat doar ca atunci când treceam pe acolo să fie în grădină, vopsind buştenii. M-am oprit, am făcut poza, i-am lăudat munca, iar ea s-a bucurat mult, făcându-mi o invitaţie la vremea când totul va fi verde pe acolo.
    Am postat fotografia pe blog, şi... cam asta e tot! :D

    RăspundețiȘtergere
  20. mare minune , cum ai reusit robert , sa eviti proverbul ontopic pe care mi-l amintesti de cate ori prinzi ocazia "Iar te legi de tara mea ? "

    ce fain ! femeia a fcaut cea stiut ea mai bine , a fost fericita ca cineva i-a apreciat munca ...poate mai multi .....iar noi .....analizam rozul .....

    Zi buna Dara !

    RăspundețiȘtergere
  21. Uff, chiar aşa! Oameni buni, viaţa e frumoasă în roz! :P Nu înţeleg de ce sunteţi atât de critici! =))

    O zi bună şi ţie, draga mea! :)

    RăspundețiȘtergere