duminică, decembrie 19

Iată vin colindători, florile dalbe...

Aseară, pe vremea când pregăteam copila de culcare (asta însemnând că era trecut de 10.00), se aud bătăi puternice în uşă. Nu inundasem vecinii, în baie nu se formase nici o fântână arteziană în cursul zilei (adică nu era spartă nici o ţeavă)... deci nu-mi închipuiam cine putea fi la acea oră. Mi-a trecut prin cap că ar putea fi moş crăciun cineva ar putea avea o problemă, aşa că m-am dus la uşă. În semi-întunericul de pe scară, văd pe vizor două siluete masive şi... cum era normal n-ar fi trebuit ... n-am deschis.

- Cine era? intreabă domnul meu văzându-mă făcându-mi de lucru pe lângă uşă.
- Doi malaci - vine răspunsul prompt.
Cu toate împotrivirile mele, soţul meu vine şi deschide uşa. Şi numai ce aud oamenii zicând:
- Primiţi colindători?

Moment în care, dumnealui se uită întrebător către mine...

.............?????????  io de unde era să ştiu?????????  Era trecut de zece seara, iar cei doi arătau ca în spotul de prevenire a abuzurilor asupra minorilor.




Mda, îmi amintesc de anii copilăriei. Când cei mici colindau şi uşile erau deschise la orice oră, fără teama că ar putea năvăli vreun dement peste tine în casă...

8 comentarii:

  1. Nightwish, astea-s spaime de femeie :))

    RăspundețiȘtergere
  2. În vremurile noastre nu mai poţi ţine uşa descuiată! Anul trecut înainte de revelion mi-au năvălit în casă vreo 15 malaci beţi care au început să joace, fără să mă mai întrebe dacă primesc cu capra ori ba.
    La sfârşit mi-au comunicat şi preţul minim: 150 ron. Le-am dat, pentru că nu ştiu altfel cum aş fi scăpat de ei! Ptiu, ce spaimă am tras! :O

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce spaime de femeie , ca u m as fi bagat sub pat, normal sa ti fie frica si sa nu deschizi usa.Dar nu inteleg ce cautau aia la usa ta la 10 noaptea, nu trebuia sa fie copii in primul rand si cum copiii sunt mici nu trebuia sa fie o ora mai normala zic eu pentru colinde?Doamnee

    RăspundețiȘtergere
  4. Arcadia, sper ca realizezi ca povestindu-mi patania ta + vizita de acum doua seri m-au lecuit de colindatori anul acesta :D Am stabilit deja ca ce depaseste 1,20m nu are voie sa plece la colindat. Mai ales ca in urma cu doua luni i-a fost sparta casa unui vecin de la etajul inferior...

    RăspundețiȘtergere
  5. Darias, exact acceasi reactie am avut-o si eu, dar barbatul nu si nu.
    Nici eu n-am inteles ce cautau aia doi in bloc si mai ales cine le-o fi dat voie sa intre pentru ca noi avem interfon la intrarea in scara si daca nu cunosti pe careva, in mod normal nu intri.

    Si cam asa stiam si eu, copiii sunt cei care colinda. Numai ca de cativa ani incoace nu prea mai prinzi picior de piciulica la colindat, tot numai dintr-astia mari vin. Bag de seama ca s=au cam stricat traditiile si copiii nu mai pleaca din fata calculatorului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa inteleg ca malacii erau un fel de "florile dalbe" sau poate colindatorii!?

    Bag de seama ca trebuie sa ma apuc de kung-fu. Nu se stie niciodata! =))

    Faina chestia cu 1,20. Am sa pun o grinda la usa, ca etalon. Ce intra pe sub ea e bine primit. Restul sa isi vada de colinde pe alte meleaguri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Robert
    ai ghicit, erau tocmai "florile dalbe" =))

    Felul in care aratau colindatorii m-a facut sa regret pentru prima oara in viata ca in copilarie am luat lectii de balet :)) Asa ca nu mai sta pe ganduri, cauta primul sensei din vecinatate si petrece cat mai mult timp in compania lui =))

    Iar grinda las-o deoparte, ce-ti trebuie daca iei lectii de kung-fu? :D

    RăspundețiȘtergere