duminică, octombrie 17

Expertul

Îl cunosc pe X de un an şi ceva. Suntem colegi de şcoală. Nu i-am acordat mare atenţie până de curând, când o banală discuţie l-a adus în prim plan. Şi-atunci mi-am dat seama de un lucru: probabil fiecare avem printre rude, colegi, cunoştinţe, vecini, printre oamenii de lângă noi, un tip cum e X.

X este expert... expert părerist.
Genul care îi priveşte pe cei de lângă el cu un rictus plictisit în colţul gurii şi o sprânceană ridicată. Ascultă cu atenţie tot ce se discută, apoi mormăie uşor în barbă, zâmbeşte superior şi plescăie mulţumit. Expresia ce i se întipăreşte pe faţă e: ”ştiu eu mai bine!”. Si de fiecare dată va contrazice pe oricine, în orice chestiune, doar de dragul de a-şi da cu părerea. Bineînţeles, nu există nimic pe lumea asta care să-l impresioneze... lui i s-au întâmplat toate (cu un plus de dramatism faţă de ceea ce se povesteşte).
E uşor misogin (pentru că e un trend), dar numai cu cine nu-i cântă în strună. Are impresia greşită că e carismatic atunci când îl imita pe domnu' Jiji ... mno, dau asigurări că e vorba de un adult, tată de familie...
 Îi plac bancurile deocheate şi melodiile cu versuri necenzurate, fiind convins că dă doamnele pe spate dacă-şi setează aşa ceva ca sunet de apel. N-aş fi avut această impresie dar am observat că lasă telefonul să sune prelung şi priveşte în jur cu ochii strălucind de satisfacţie... probabil se crede desăvârşit.
Nu ştiu dacă l-aş putea numi cocălar, dar am siguranţa că e întruchiparea tuturor bădăranilor care fac umbră Terrei.

Aş fi tratat cu indiferenţă subiectul, dar m-a uimit răutatea şi egoismul de care s-a dovedit a fi capabil. Pentru că în ciuda tuturor ”calităţilor”, l-am crezut paşnic... totuşi. Însă în urma banalei discuţii de care aminteam la început, mi-am dat seama de ce România nu va ajunge niciodată o ţară civilizată. Datorită mentalităţii celor ca el.
 ”Am o problemă cu paiul din ochiul altuia, dar nu mă deranjează bârna din ochiul meu” şi ”să moară capra vecinului” sunt două mari adevăruri după care se ghidează (din păcate) mulţi.

Probabil ”expertul” meu nu merita un articol întreg, dar îl analizez de vreo două săptămâni şi mă minunez. Cei ca el au permisiunea de la natură şi de la legislaţia în vigoare să procreeze! 

12 comentarii:

  1. Salut, Dara, scrii foarte frumos si mi-a placut de tine atat de tare, incat te-am luat in blogroll la sectiunea"Ador":D

    Daca ma vei lua si tu, lasa-mi un cmment, sa stiu!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate intalnim tot mai multi oameni de acest gen in viata de zi cu zi

    RăspundețiȘtergere
  3. @Miss Sunshine, te-am trecut in lista.

    @Alexandra, iti dai seama ca Romania incearca sa intre in randul tarilor civilizate de atatia ani? Elemente ca cel laudat de mine ne vor trage mereu in jos.

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am distrat citindu-te! Imediat mi-a trecut prin fata ochilor tipul Gigi contra, atotstiutor, plin de el...de ce oare o fi asa, nici el nu stie. Dar se poarta, fara efort!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dara...din pacate am si eu un astfel de "expert" in preajma...care le stie pe toate...si daca indraznesti sa il contrazici...nu mai poti discuta cu el...dar...astfel de persoane trebuie ignorate...e adevarat ca ne trag in jos dar...noi nu ii putem schimba...!! E pacat ca exista!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Huh! L-ai facut praf!
    Pai, draga Dara, tu nu sti ca eXpertul este un om care se pricepe la toate si de fapt la nimic?!
    NU sunt prea multe de zis in astfel de cazuri... si m-am convins: nici indiferenta nu ajuta prea mult. Inca nu am aflat solutia. Poate intr-o zi...

    RăspundețiȘtergere
  7. Dreamer, da, se poarta... din pacate. Ciudata moda!

    Mihaella, e clar ca am intuit bine. Nu-l lasa sa-ti faca zilele amare. Daca-l infrunti odata, sunt toate sansele sa te lase mai apoi in pace. Cel putin asa s-a intamplat cu expertul meu.

    Robert, daca afli solutia, sa ne-o impartasesti neaparat si noua, pentru ca ne sufoca eXpertii...

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga mea asta este Romania...multi sunt asa si din pacte astia se cred buricul pamantului...atunci cate burice trebuie sa aiba pamantul asta...

    RăspundețiȘtergere
  9. Asta este Romanica...astia ne sunt oamenii cu care vrem altceva...eu nu cred ca se poate...ei se cred buricele pamntului...mai da cate burice trebuie sa aiba acest pamant...?..

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca adevaratii experti inca nu au fost descoperiti la noi in tara, cand li se vor recunoaste adevarata valoare va fi prea tarziu, poate vor fi plecati pe alte meleaguri, aici ramanand doar praful si pulberea.
    E o realitate trista si in acelasi timp anevoios de ciudata!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Iulicik, adevaratii experti nici n-or sa fie descoperiti asa curand la noi in tara. E lesne de vazut de ce.
    expertul meu e praful si pulberea... din pacate. Si ca el sunt multi, multi de tot!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Madalina, fiecare buric, trebuie sa aiba si el un buric... si tot asa :)) de unde si abundenta de experti!

    RăspundețiȘtergere