luni, septembrie 27

Traiasca bunul-simt! (ce-o mai fi si ala...)

Nu mai stiu de ce mi-am facut blog. Oricum, multa vreme nu prea am scris nimic, apoi incet, am inceput sa mai adaug cate o pagina in el, si a prins a-mi placea. E refugiul meu. Nu am cine stie ce veleitati scriitoricesti si nici nu cred ca voi avea vreodata - pe blog scriu pentru placerea mea, si pentru a-i arata peste ani, fetitei mele, mici franturi din viata ei.

Desi n-am crezut ca articolele mele vor avea impact asupra cuiva, se pare ca au avut - cel putin unul dintre ele.

Cititorul a fost atat de "impresionat" incat a copiat articolul integral, si l-a asezat in paginile blogului sau.

Deoarece bunul simt mi-a dictat sa contactez omul intr-un mod civilizat, i-am lasat un comentariu pe blog, la postul cu pricina. Pentru ca nu s-a intamplat nimic, i-am trimis si un mesaj la adresa de contact, in care il rugam sa stearga articolul respectiv sau sa faca trimitere "clickaibila" catre blogul sursa (pentru ca momentan, la o verificare superficiala, google a inteles ca eu i-am copiat omului postul!!). Rezultatul? Nici o reactie!

Sunt dezamagita, pentru ca respectivul are la profil, ca domeniu de interes/de activitate... religia!! Insa am aruncat o privire mai atenta prin paginile blogului si mi-am dat seama ca proprietarul cu asta se ocupa: cu copy/paste-ul de pe alte site-uri, pentru ca n-am vazut un singur articol scris de manuta lui, toate sunt copii ale unor articole din ziare, bloguri sau carti, la sfarsitul carora este scris anemic, autorul (fara a lasa un link spre sursa, fara a instiinta persoana ca i-ai preluat munca - asa cum se procedeaza).

Intr-un final m-am hotarat sa scriu despre asta. Nu-i voi da numele deoarece nu vreau sa-i fac publicitate si trafic. Insa e bine sa va verificati din cand in cand articolele... nu se stie, puteti oricand avea surpriza sa constatati ca ceea ce scrieti e xeroxát.



LATER EDIT: Si-a cerut scuze si a sters articolul din blog. Nu ma asteptam, dar am avut parte de o surpriza placuta.

Se pare ca exista totusi si bun-simt.

5 comentarii:

  1. Am lasat comment si imi dadea eroare:( sper acum sa mearga .
    Deci ma bucur ca a facut acest lucru si ma bucur ca exista BUN simt...inca exista!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Mădălina, se pare ca incă mai există. Am fost şi eu surprinsă... plăcut de această dată. :)

    Aşa e Alexandra :) e bine şi mai târziu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Problema asta e destul de dificila si depinde de fiecare cum o priveste. Mai exact, ceea ce facem noi pe blog nu se numeste teza de doctorat si fiecare e liber sa se inspire de unde vrea si chiar sa dea copy/paste.
    Din punct de vedere moral ar fi fost OK sa puna sursa articolului. Faptul ca in cele din urma a sters articolul complet, in loc sa puna sursa, pune semne de intrebare asupra conduitei si scopului proprietarului acelui blog. E bine ca in cele din urma si-a cerut scuze.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Robert, articolele mele de pe blog sunt uşoare, reprezentând intâmplări banale din viaţa mea şi a fetiţei mele. De aceea am fost extrem de surprinsă sa constat că cineva poate copia si pune pe blogul său aşa ceva. Dacă era ceva mai important, aproape ca aş fi înţeles interesul, dar aşa... chiar nu am văzut rostul.
    Si da, am o explicaţie si în ceea ce priveşte ştergerea articolului. După cum am spus şi mai sus, aproape toate posturile de pe blogul său sunt copiate de pe net (ziare, bloguri, cărţi). Ca să fi pus sursa la cel copiat de la mine, ar fi însemnat să modifice fiecare articol, si nu erau puţine. Aşa ca a ales varianta cea mai simplă.

    RăspundețiȘtergere