luni, august 5

Întrebări existenţiale

De vreo două săptămâni coloana mea vertebrală a căpătat personalitate şi se încăpăţânează să reziste cu succes la toate tratamentele prescrise de doctor. În consecinţă am fost nevoită să mai staţionez prin pat o vreme, şi odată cu drumurile făcute la medic, diverse investigaţii şi o atentă documentare asupra problemei, am reînnoit şi relaţia cu televizorul. Biata telecomandă suferă în tăcere alături de mine atunci când îmi încape în mâini. 

Numai că, tot răul spre bine. Am realizat cu surprindere că Andreea cunoaşte mai bine decât mine canalele tv. şi că ştie pe de rost spoturile publicitare. Mai mult decât atât, le analizează şi caută o logică în mesajul transmis. 

Iar eu eram foarte mândră de faptul că nu-mi intoxic odrasla cu prea multe ore de tv...
Se pare însă că cei mici au metodele lor de a combate grija părintească, în acest caz o memorare rapidă a reclamelor a fost lovitura de graţie pentru mine. Aşa se face că într-o bună zi, cu nasul băgat într-un teanc de reviste, trei dinozauri şi două maşinuţe (persoană ocupată nevoie mare!), mica făptură întreabă:

- Mami... sărut înseamnă pup?
- Ăă, da. Am răspuns cu o uşoară strângere de inimă. Copila mea creşte... De ce întrebi?
- Păi... zice total confuză, ce mare scofală e să-ţi reuşească un pup? Cum să simţi că rămâi fără aer doar de la un pup?!
Tot omul care a stat măcar o oră în faţa televizorului ştie reclama de la Vodafone, cea cu scafandrul. Eu abia am aflat de ea.
M-am întrebat dacă e cazul să-i explic mai detaliat despre ce e vorba... şi am decis să mai amân. Deşi am impresia că timpul nu are răbdare.

Şi asta îmi aminteşte de videoclipul următor:

10 comentarii:

 1. Hihihi! tare de tot videoclipul hihihihihi. Viata de parinte e ... :)) sa te fereasca sfantul de intrebarile pustimii. Te incuie. :)
  Sper ca esti bine. Ai grija de tine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate Tina. Eu abia acum realizez ca exista si intrebari la care aproape ca nu ai cum sa le raspunzi. Si simt ca intru in ceata :))
   Multumesc, sper si eu sa fiu bine, nu de alta dar m-am saturat de medicamente si experimente si multe altele.

   Ștergere
 2. Aaaa, tot eu. Imi plac fulgerele alea. Superb!

  RăspundețiȘtergere
 3. Mda. Iar un domn simpatic pe care il cunosc mi-a povestit cum a trebuit sa ii explice fiicei de 8 ani, abia sosita de la scoala, cu niste ochi atenti si mari, ce sunt aceia homosexuali. "Si nu mergea sa o pacalesti. Fiindca te prindea. Asa ca explica-i, tu, tata!!", facea, retraind, peste ani, momentul. :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eh, m-am blocat si eu cand m-a intrebat fetita ce inseamna "oral"... insa mi-am dat seama rapid ca se referea la "igiena orala" :)) Andreea cand observa ca sunt in incurcatura ma trimite la dictionar, are impresia ca e cea mai utila carte de pe fata pamantului... :))

   Ștergere
  2. Of, Doamne. Grea misiune, cea de parinte.

   Ștergere
  3. E adevarat, dar si satisfactiile sunt pe masura. :)

   Ștergere
 4. hhahaha...fata creste..tre sa ii explici care si cum sta treaba :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ii explic eu... numai ca... e foarte greu sa gasesti intotdeauna cuvintele potrivite pentru un puiut de varsta asta.

   Din nu stiu ce motiv comentariul tau a intrat in spam unde l-am descoperit abia acum.

   Ștergere