vineri, decembrie 28

Sub vraja lui Moş Gerilă

A trecut apocalipsa.
A trecut şi Crăciunul.
Spre deosebire de anii trecuţi, acum am fost şi eu cuprinsă de emoţia sărbătorilor... pentru vreo 5 minute. Am cumpărat cadouri pentru iubirile mele, am vorbit la telefon cu cei mai aproape de sufletul meu, ba chiar am îngânat şi câteva colinde cu Andreea.
Asta se întâmpla înainte de serbare. Venise acasă atât de îmbufnată:

       -  M-am săturat de atâtea colinde! Toată ziua nu facem decât să cântăm colinde! Nu mai pot. Iar "Steaua" e absolut îngrozitor! (Steaua - colindul).

Ce era să-i spun? Că nici mie nu-mi plac? Nuuu... în nici un caz. Adică nici mie nu-mi plac colindele, dar oricum nu puteam să-i spun copilei aşa ceva. Aşa că am încurajat-o să repete, gângurind alături de ea... dom, dom, să-nălţăm, de mi s-a acrit. Şi Trei păstori. Şi mai era unul dar nu-l mai ţin minte. Dar nu mai are importanţă, serbarea a fost foarte frumoasă. Apocaliptică. Adică a fost chiar în ziua în care trebuia să aibă loc apocalipsa, pe 21.12.2012.
Cei mici au fost minunaţi, aşa cum sunt copiii de obicei: au cântat, au spus poezii şi l-au aşteptat cu nerăbdare pe Moş Crăciun. Adulţii însă... au fost extraordinari! Toţi făceau fotografii sau filmau. Unii cu telefoanele, alţii cu aparate mai mult sau mai puţin performante. E adevărat că cel mai tare mi-a plăcut tăticul care făcea poze fetiţei, cu tableta. Mămica nu s-a mişcat un centimetru toată serbarea, iar bunica (maternă, din câte am reuşit să-mi dau seama) a ţinut să precizeze la toată suflarea prezentă că e cadru didactic şi că are o experienţă  de 35 de ani cu cei mici, fiind gata în orice minut să preia frâiele organizării serbării, în cazul în care tânăra noastră învăţătoare nu s-ar fi descurcat. Din fericire totul a decurs cum era planificat şi nu a fost nevoie de ajutorul nesolicitat al doamnei bunică.

Zilele astea m-am tot uitat la televizor. M-am îngrozit! Am renunţat la tv. de aproape un an şi acum am făcut indigestie de la atâtea filme cu moş crăciun + ştiri despre minunata clasă politică. Acum pot muri liniştită. Spun asta după ce am văzut reclama revelionului de la antena unu: opa, gangnam stail cu băiatu' ăla silky... adi minune. Ooooof, veaţaaa meaa!

Da' chiar că of. De la un timp mă lovesc numai de persoane trăsnite crunt de vitregiile vremii. Vânzătoare de aprozar care se cred purtătoare de cuvânt la guvern, secretare cu ifose de directoare, şoferi idioţi, vecine bolnăvicios de băgăcioase în viaţa ta sub gingaşa mască a amabilităţii, femei superficiale, mame alienate, copii needucaţi, bătrâni lipsiţi de bun simţ... ce pretenţii mai am şi eu!

Parcă pe anul viitor sunt programate două apocalipse, nu?





9 comentarii:

  1. :))))))))))))))) hai ca am ras. aveam nevoie. ma bucur ca am aflat ce la tv, ca nu il mai pornisem de vreo doua zile. am renuntat si eu demult sa ma mai uit. noroc cu internetul ca aleg ce sa vad si cand sa vad.
    doua apocalipse zici? ma lasi? :))) nu mai murim dracului o data ca m-am saturat de prevestirile astora. oricum are nevoie Pamantul de o curatenie generala ca ne-am imnultit ca lacustele in Egiptul din Biblie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Curatenie generala zici? :)) Sa stii ca sunt de acord cu tine. La ce specimene populeaza planeta...

      Ștergere
  2. In ianuarie e Apocalipsa pe stil vechi. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti o fericita ca o ai pe Andreea, asa ai reusit sa te transpui macar putin in spiritul Sarbatorii! Eu nu am facut-o deloc, ce ma putea motiva? Ai descris cu acuratete un fenomen care, daca o excludem pe doamna bunica, este identic si in preajma mea. In rest, lumea ta este atat de asemanatoare cu a mea incat nu pot spune decat ce spunea vechea reclama: "a innebunit lupul". Si s-a multiplicat.
    An Nou fericit, sanatate, bucurii, succese, bani si noroc sa aveti, tu si cei dragi, in 2013!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blue, tocmai din cauza ca "a innebunit lupul" nu-mi plac mie sarbatorile (indiferent de perioada). Dar copiii sunt... copii. Iar ei reusesc sa dea farmec aproape oricarui lucru. :)
      Multumesc pentru cuvintele tale. Iti intorc inzecit urarile pentru anul care a venit si pentru urmatorii - esti o persoana minunata si meriti tot ce e mai bun pe lumea asta. La multi ani! :)

      Ștergere
    2. Iti multumesc din suflet, Dara!
      Binele sa te insoteasca si pe tine, mereu!

      Ștergere