marți, decembrie 27

2011


Anul trecut spuneam ca prin intermediul blogului am crescut si am cunoscut multi oameni de la care am avut ce invata.

2011 a fost mai spectaculos insa, pentru ca a venit cu o lectie. O lectie de viata si durere, de dragoste si daruire, de lupta eroica impletita cu cele mai negre temeri si speranta.
Am urmarit cu inima stransa de spaima povestea Theodorei, o mogaldeata de 6 anisori greu incercata de providenta. Sufletul mi-a fost tot timpul indreptat catre ea si catre mama ei. Nu aveam copilul bolnav, dar cumva, intelegeam o parte din cosmarul trait. Sub o alta forma, il traisem si eu.

In plus, stie orice mama ce tragedie e in familie cand mezinul stranuta/tuseste/facefebra. Ce avea Theodora... depasea orice imaginatie... stiam ca e ingrozitor si atat. Ce nu stiam insa, era faptul ca mamica Theodorei, aceasta doamna a metaforelor, nu a cazut in deznadejde de la primul semn al dezastrului. Adversarul era cunoscut, se mai infruntasera in ring. Asa ca, bataioasa, a pornit pe un drum denivelat, fiind exact mama de care avea nevoie micuta fiinta.

Si a trecut de-atunci jumatate de an. Timp in care pentru fiecare din noi viata s-a scurs lin, cu emotiile intamplarilor banale de fiecare zi, dar pentru ele, banalul a devenit viata de spital. Alm, caci despre ea este vorba, a fost in tot acest timp trup si suflet cu Theodora, exact asa cum au fost cu ceva timp in urma, vreme de noua luni, asta au vazut toti cei care-i stiu povestea. Timp de sase luni, ea s-a luptat cu boala micutei, a fost si mama lui Catalin, a fost si sotie, si doamna a casei. Si le-a facut pe toate, caci nu-si putea neglija intaiul nascut, asa cum nu putea neglija nici celelalte indatoriri; in definitiv, micuta Theo avea nevoie de un camin primitor si de o mama proapata.
Drumul nu se incheie aici. Mai au de mers, si sper ca totul sa mearga ca si pana acum, adica bine.
S-a tot vorbit vara asta de "mama anului" (Nicoleta Luciu...). De parca femeia asta e fenomenala. O fi, nu zic nu. Dar pentru mine, "mama anului" e Alm. Pentru ce? Pentru tot ce a intampinat vara asta, si mai ales... pentru felul cum a reusit sa infrunte tot.

Probabil mai sunt mamici in aceeasi situatie si toate merita admiratie, dar eu pe Alm am cunoscut-o, si povestea Theodorei am urmarit-o prin cuvintele mamei sale, asezate artistic pe blog, atunci cand timpul i-a permis.

Alm, iti doresc succes in continuare! Sa ai un an mai bland, plin de bucurii si cu cat mai putine zile prin spital. Iar micutei Theodora ii doresc sanatate si o copilarie fericita!
La multi ani!

11 comentarii:

  1. Sunt total de acord cu tine. Felicitari pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi,
    iti multumesc! :) Insa meritul nu e al meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Subscriu și votez la fel! O citesc de puțin timp, comparativ cu tine, multe le-am prins din zbor, dar, într-adevăr, jos pălăria în fața forței pe care o are din dragoste pentru cei doi prunci ai ei, cum îi place să-i numească.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tina,
    impresionanta e povestea lor, ce am scris eu e o nimica toata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce sa mai zic? de la mine de acile se vede asa .....putin mai diferit decat normalul :)) Si pot sa afirm cu mana pe inima ca suntem oameni obisnuiti .


    Daca am inspirat pe cineva sau pe mai multi in bine , atunci ma bucur ca am ales sa impartasesc cu voi bucata aceasta de drum de viata . Sunt asa de incantata ca v-am descoperit .

    RăspundețiȘtergere
  6. Alm,
    ...eu... sunt nespus de incantata ca te-am descoperit. Sanatate Theodorei si tie forta, ca si pana acum. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. =====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012========

    Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi!
    -Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi!
    Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari!

    *Gandurile lor merg catre tine!

    -La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. - balantza.com
    -Iti urez sa ai parte doar de fericire si iubire, iar Noul An sa te poarte pe aripile'i dulci alaturi de sanatatea si bunavointa ce iti va da! Little Thoughts - little-thoughts08.blogspot.com
    -Cand ultimele file cad din mii de calendare, se-aprind stelute-n crengi de brad ca semne de urare. Cand toti ureaza celor dragi cuvinte de marire, venim si noi sa va uram: La multi ani mult noroc si multa fericire! Rosaline - http://timpulslujestedarnuexista.blogspot.com/
    -adauga aici urarea ta -

    RăspundețiȘtergere
  8. Anul Nou 2012 să-ţi aducă numai bucurii alături de cei dragi! La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc pentru urari, Cristi! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere