luni, noiembrie 14

Am noroc

Sau poate micuta mea are... pentru ca azi am stat fata in fata cu moartea si dumneaei a trecut mai departe, hotarand ca nu pe mine ma cauta. 
Intalnirea de gradul III a avut loc pe trecerea de pietoni din fata blocului: dupa ce o masina de politie mi-a acordat prioritate de trecere, un matiz furios a trecut in viteza pe prima banda, oprindu-se la o palma de piciorul meu drept. 
Ce pot spune? 
Omul de la volan a avut reflexe bune si franele functionau cum trebuie. M-am blocat putin in fata masinii, dupa care am trecut mai departe. Am ingaimat: "Foarte frumos...". La care individul din dreapta soferului a simtit nevoia sa-mi spuna ceva despre organul sau reproducator. Nu i-am inteles reactia, deoarece ei erau vinovati. Nu era ca si cum traversasem fara sa ma asigur, pentru ca nu fac asta niciodata (niciodata!). In fine, nu m-am intors si nici n-am comentat, pentru ca era inutil. Acefalii atata pot. Si evident, e mai usor sa injuri un nevinovat decat sa-ti ceri scuze.

Mi-am luat copila de la gradinita (eram in drum catre), am trecut prin piata si abia pe drumul de intoarcere am realizat gravitatea celor intamplate. Atunci am intrat in panica. Au trecut doua ore si inca nu ma pot linisti. Cine mama naibii le da astora carnetele? Cine lasa liberi pe strazi toti nebunii?
Oamenilor, de aia merg toate cum merg in tara noastra. Pentru ca cerem multe de la cei de langa noi, fara a fi in stare sa ne schimbam primii. Si pentru ca printre noi misuna prostia ridicata la rangul de normalitate de adeptii sai.

P.S. Masina de politie nu era de la rutiera, asa ca domnii si-au vazut linistiti de treaba. Vive la police roumaine!:mrgreen:



18 comentarii:

  1. Mi s-a intamplat o chestie asemanatoare, e foarte neplacut. Permisele le da Politia foarte rapid chiar. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Urat sentiment. Si eu sunt patita. Pur si simplu nu le pasa. Nici politiei, nici soferilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cati idioti pe drumurile astea. Si ...politia...pai...pai ce treaba avem noi dom`le...rutiera se ocupa nu? Tara de tot rasul...

    RăspundețiȘtergere
  4. moodoptimizer,
    inca sunt in stare de soc. Ma tot gandesc ca am avut noroc si ca se putea intampla ceva mai rau.

    RăspundețiȘtergere
  5. Flyerboy,
    pacat ca examenul pentru permisul auto nu include si un test IQ. Iti inchipui cati ar ramane fara?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cineva acolo Sus te iubeste ! ar spune bunaoara altii.
    Slava Cerului ca n-ai patit nimic . Mi s-a intamplat , ni s-a intamplat iar tatalui meu nu i-a mai fost tot una . Masina s-a oprit dupa ce l-a lovit . Si nu a fost usor . A fost la un mm de moarte cu fisura cervicala . Iar nemernicul a platit in stanga si-n dreapta ca sa scape . N-a scapat pana la urma dar .......cu toate despagubirile tata nu mai e ca inainte , niciodata .

    RăspundețiȘtergere
  7. Alm,
    acelasi lucru i l-am spus si eu sotului meu cand am ajuns acasa, si anume ca cineva acolo sus ma iubeste.

    RăspundețiȘtergere
  8. Lasa, tata, sa le ia militienilor din bani pana or ajunge sa moara de foame. Daca era un barbat ii indoia putin tabla matizului cu nasul soferului dotat. Sunt curios daca atunci ar fi intervenit militienii pentru a-l salva pe soferul handicapat.

    RăspundețiȘtergere
  9. da, ai noroc. :) si bine ca ai. trecerile de pietoni au devenit pentru multi soferi doar niste linii pictate pe asfalt fara nici un fel de semnificatie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nasoala patanie.
    Dar eu as zice ca e vorba de caracter si de educatie. Probabil ca si-a luat permisul corect, cunoaste legea, dar pur si simplu ISI PERMITE sa nu vrea s-o respecte. Pentru ca smecherii sunt modelul nostru in societate si nu cei cu bun simt.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si mie mi se intampla des. Din pacate nu ii amendeaza nimeni...

    RăspundețiȘtergere
  12. Stiu sentimentul.Ai avut noroc,da.Am inceput sa am aparatul pregatit la treceri,macar sa-i vada si altii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Loopoo,
    cativa ani in urma am vazut un sofer cu amicul sau (ambii de vreo 40 de ani, bine hraniti) cum au iesit din masina la o trecere de pietoni si au batut un mosulica care indraznise sa comenteze la traversare. I-au zburat batranului ochelarii la vreo 3 m intr-o parte, si ce crezi? a intervenit careva? nu. Eu am vazut faza din microbuzul care era oprit la semafor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Tina,
    asta se intampla din cauza ca se acorda prea usor permisele. Ar trebui un test iq si unul pentru simtul civic.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mircea,
    nu pot decat sa-ti dau dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  16. Arhetipal,
    mie nu mi se intampla des, tocmai pentru ca sunt foarte atenta, dar in situatii din astea nu prea ai cum sa procedezi. O masina acorda prioritate si alta din spate nu... e cea mai stupida manevra a unui sofer. Dar ai dreptate, nu ii amendeaza nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  17. FJ13,
    la asta nu m-am gandit pana acum, dar in situatia mea nu era oricum indicat. Iti dai seama ca individul a fost agresiv fara sa il provoc, iti inchipui cum ar fi reactionat sa fi vazut un aparat de fotografiat... probabil ma desfiinta cu totul.
    Dar multumesc pentru idee, nu e rea deloc! :)

    RăspundețiȘtergere