sâmbătă, octombrie 2

Parada feţelor triste

Ieri am fost la bibliotecă. Cu autobuzul.
În faţa mea două fete trase la indigo, adică îmbrăcate/pieptănate identic. Una era machiata cam aşa . Cealaltă... părea desprinsă de pe coperta unei reviste (de scandal). Deşi era puţin trecut de ora prânzului, domnişoara avea faţa tencuită cu un strat gros de fond de ten, peste care aplicase cu generozitate vreo doua cutiuţe de fard de obraz. Părul negru iniţial, era acum fără luciu, ars de la atâta întins cu placa, şi-ar fi avut nevoie de atingerea intimă a unui şampon. O pereche de ochelari de vedere fistichii, aerul plictisit şi atitudinea arogantă, făceau muritorii de rând (călătorii) să fie uşor recunoscători fetei pentru onoarea de a respira acelaşi aer îmbâcsit.
Le priveam şi încercam să le ghicesc, fără succes, vârsta. La un moment dat au urcat două băbuţe: cam de aceeaşi statură, îmbrăcate in negru, având pe cap pălării de fetru... identice. Probabil erau surori. Pentru că s-au aşezat lângă domnişoarele mele, le-am putut "admira" în voie. Aveam în faţa mea două perechi nostime, însă mi s-a părut bizar să realizez ca doamnele (trecute de multe decenii de prima tinereţe) emanau mai multă energie si voie bună decât fetiţele plictisite.
Acum, am ajuns şi eu să mă întreb: ce e cu atitudinea asta la unii tineri? Îţi dau senzaţia că s-au născut plictisiţi.

4 comentarii:

  1. din pacate...adolescentele in mod special vor sa para ceea ce nu sunt..nu dau doi bani pe cultura..si isi aleg ca idoli "vedete" din reviste de scandal..Poate si media e de vina ca ne intoxica cu tot felul fe vedetisme..insa daca parintii nu au nimic de spus in fata lor...si nu reusesc sa le aduca pe calea cea buna.. e trist..

    Si eu vad zilnic astfel de exemple, uneori imi vine sa le iau de par si sa le dau o mama de bataie =)), dar cine sunt eu sa le fac educatie lor...Daca parintii si scoala nu reusesc...nu stiu cine va reusi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie nu-mi venea să le bat, mă uitam la ele şi mă minunam. Când au urcat şi băbuţele, chiar m-a amuzat să fac o comparaţie intre ele.
    Ai dreptate insă, societatea şi părinţii mult prea ocupaţi sunt de vină pentru ceea ce vedem zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic ca vina o poarta atat generatiile anterioare, cat si generatiile actuale. Pentru ca ei nu fac altceva decat sa copieze. Beleaua e ca daca faci copie, la copie, ... in final nu mai ramane nici urma de original.

    RăspundețiȘtergere
  4. @robert, e trist sa vezi ca multi inteleg ca originalitatea consta in a fi "cool". Astfel apar copiile, si cu cat sunt mai multe, cu atat sunt mai lipsite de stralucire. Asa cum erau fetele de care vorbeam.

    RăspundețiȘtergere