sâmbătă, iunie 26

Nedumerire

Intr-o dupa amiaza, auzim un muget puternic, cu trepidatii de ferestre si vibratii de pereti. Pe moment, am crezut ca se darama blocul, dar am realizat ca un "nene" asculta muzica in masina dumnealui. Usor panicata si nedumerita, Andreea intreaba:
- Mami, ce se aude? E masina de gunoi? (doar masina care ridica gunoiul mai huruie in felul acesta si Andreea a fost foarte impresionata de imensitatea ei. Drept urmare, tot ce face zgomote din astea infernale,  e comparat cu masina de gunoi.)
- Nu mami, ii raspund, cineva asculta muzica in masina.
- Si de ce a dat drumu' la muzica asa tare? A pus muzica la copaci?
- Nu mami, nenea care asculta muzica nu aude prea bine si de aceea a dat muzica mai tare... sa auda si el!
La care copila spune:
- Pai daca nu aude bine, sa se duca la doctor! Ca deranjeaza gradina cu muzica. Un copil de 4 ani stie fara sa-i spuna nimeni, ca oamenii deranjeaza natura!!
Mda, ce era sa-i mai spun? Ca omul nostru sufera de nesimtire cronica si ca nu exista medicamente pentru asa ceva?!

8 comentarii:

  1. Pacat ca traim in astfel de tara, cu astfel de oameni. E minunat cat de inteligenta e fetita ta si e minunat pentru mine sa descopar ca in aceste vremuri mai exista parinti care au rabdare si timp sa se ocupa in adevaratul sens de copilul lor. Din postarile pe care le-am citit cred ca pot spune sincer ca esti o mama deosebita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Toti copiii sunt frumosi si inteligenti, trebuie doar sa arunci o privire in jur.
    Iti multumesc pentru aprecieri, insa nu sunt chiar atat de speciala, sunt doar o mama obisnuita, care uneori a ajuns sa priveasca lumea prin ochii copilului ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu totii ar trebui sa invatam de la copii. Sau probabil ca ne nastem cu o astfel de invatatura, iar apoi invatam sa uitam :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Fa sesizare la Garda de Mediu...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut acum cativa ani o emisiune de 1 iunie...invitati doar copii..m-am distrat copios si am ramas uimita cat de constienti sunt de problemele din jurul nostru si cat de mult si-ar dori sa faca ceva pentru asta...
    uneori am impresia ca, copiii stiu mai multe decat noi si o lumea a copiilor ar fi mult mai perfecta decat a noastra.. ei sunt atat de puri...iar cei mari atat de "murdari"...

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa e, Madalina! Copiii sunt uluitori. Robert are dreptate; probabil ne nastem inocenti si apoi invatam sa... uitam.

    RăspundețiȘtergere