marți, mai 25

Un amic neasteptat



A venit in sfarsit caldura si odata cu ea, mustele. E tarziu si musca aia nenorocita face ceea ce stie ea mai bine: ma scoate din minti! Ma inarmez cu o revista si pornesc la atac. 
Andreea zice: vai, uite o musca frumusica! Las-o mami, n-o mai bate, uite ce frumusica e! Are si aripioare frumusele! Cred ca musca asta e prietenul meu. O cheama Fredi. :| (a botezat musca!!!)
Eu fugaresc musca prin casa (fara succes).
Andreea o striga: Fredi, Fredi, vino la mine. Hai ca nu-ti fac nimic, facem baie impreuna. Fredi, ce cauti acolo pe perdea? O sa dai perdeaua jos! Fredi, vino la mine. Cred ca Fredi ma place - musca e in continuare pe perdea. Fredi, nu vrei sa vii la mine? Vrei sa stai pe perdea? Bine. Nu vrei sa vii pe mana mea? Fredi, fugi de-acolo, ca dai perdeaua jos! 
Fredi, Fredi, Fredi vin'aici ca nu-ti fac nimic. Fredi... nu poti veni la mine? Nu-ti fie teama ca nu-ti fac nimic.

 Eu: n-o mai striga mama, ca nu-ti raspunde.
 Andreea: dar nu vrea sa vina la mine!
 Eu: normal ca nu vine la tine, e musca!!
 Andreea: nu e musca, e Fredi! si e prietenul meu, dar nu vrea sa vina la mine. Hai, nu mai sta acolo, ai sa dai perdeaua jos. Mami, ce mananca Fredi. 
 Eu (exasperata): nu stiu, mama.
 Andreea: eu cred ca mananca tantari! Fredi, uite un tantar, sari pe el, mananca-l! Auzi, mananca-l! Fredi, tu nu m-auzi? Nu m-aude. Cred ca a atipit putin.


Eu rad si scriu pe blog. Andreea vorbeste in continuare cu musca! Vrea sa-i citeasca o poveste...
Cred ca e cel mai amuzant si neasteptat mod in care puteam sa-mi inchei ziua! Acum musca s-a ascuns si Andreea o striga de mama focului:
- Psst, psst, Fredi, Fredi, hai sa-ti termin de citit povestea. 


Ar trebui sa o auzi!!

luni, mai 24

O zi...









Ieri a fost ziua mea. Mi-am petrecut-o frumos, in parc, alaturi de sotul si fetita mea. Cu siguranta Andreea a fost cea care s-a distrat cel mai bine. Eu am vorbit la telefon... mult... pentru ca m-a sunat toata lumea sa-mi ureze "alea, alea" (de bine). E placut sa stiu ca atatia oameni se gandesc la mine, insa devin usor nostalgica. 


Nu anii adunati ma fac sa ma simt asa, ci distanta care se aseaza peste clipele petrecute alaturi de tatal meu. Fara sa vreau gandul ma duce spre el, pentru ca azi este/ar fi fost ziua lui de nastere. Ar fi implinit 66 de ani. 
Poate stie ca ma gandesc la el, poate stie ca Andreea ar vrea sa mearga cu el in parc... poate stie ca inca nu-i pot privi fotografiile... dar astazi este ziua lui, asa ca daca ar fi langa noi i-as spune: 








La multi ani, tata!